Retur

Conform art. 7 alin. 1 din OG 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta si Legii nr. 51/2003, care aproba Ordonanta, "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In aceasta situatie, Clientul se obliga sa notifice laptopaid.ro, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile de la primirea produselor. Clientul este responsabil sa se asigure ca produsele se vor returna in maxim 14 zile de la primirea coletului, in caz contrar laptopaid.ro poate refuza coletul. Singurele costuri care cad in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

Pentru a returna un produs clientul trebuie sa trimita un email la office@laptopaid.ro, cu titlul retur, si sa plaseze o cerere de retur care sa contina:

- data expedierii coletului;

- numarul comenzii;

- suma de returnat;

- modalitatea de plata dorita (datele contului bancar sau pentru mandatul postal).

Acest lucru se poate face si online completand: Formularul de retur.

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu laptopaid.ro). 

Conform art 10 lit. c din O.G. 130/2000 laptopaid.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea urmatoarelor produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate:

  • Imprimante ale caror cartuse au fost desfacute si utilizate
  • Soft-uri desigilate
  • Jocuri desigilate, etc.

 

Costul returului cade, conform legii, in sarcina Clientului. Pentru retururile efectuate in cursul celor 10 zile lucratoare, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate in interval de 15-30 de zile lucratoare de la receptionarea coletului in depozitul Laptop Aid SRL.

Se vor returna integral banii aferenti marfii, fara insa a se returna costul de transport si taxele de ramburs daca este cazul (daca s-a platit numerar la curier).

In situatia in care marfa a fost platita cu cardul se va returna contravaloarea marfii ( fara taxele de transport) in max 3 zile lucratoare.

De asemenea, Clientul poate face retur direct la unul din punctele de lucru Laptop Aid  SRL

laptopaid.ro isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii care au in istoricul comenzilor livrari refuzate sau folosesc in mod abuziv dreptul de retur in 14 zile.